Årgangsgrupper

Årgangsgrupper er for forældre til børn født i 2010 eller senere, og som har relation til Ølstrup. Ølstrup Friskole og Børnehuset Mariehønen inviterer hvert år i februar forældre til børn født i det forgangne år, til et indledende årgangsgruppemøde. Herefter er det årgangsgruppernes deltagere der selv er ansvarlige for at lave aftaler, og afholde møderne. Typisk mødes grupperne 2 gange årligt, men det er op til de enkelte grupper at aftale.
 
Formål
Formålet med årgangsgrupperne er, at forældre med børn i samme årgang, lærer hinanden at kende, og danner et netværk, som kan bruges til eks. udveksling af viden mens børnene er små. Årgangsgrupperne er ligeledes et godt sted at lære nogen at kende, hvis man er tilflytter, eller ikke kender så mange i området. På sigt kan de dannede relationer udnyttes positivt til eks. legeaftaler og til at forebygge mobning. Det er nemlig meget nemmere at lave legeaftaler og løse konflikter mellem børnene, når forældre og børn kender hinanden. Årgangsgrupperne kan også være med til at forebygge flertalsmisforståelser, og være med til at lave aftaler om eks. alkohol, sengetider o.l., når børnene bliver store.
 
Hvem kan være med?
Alle forældre til børn født i årgang 2010 eller senere, og som har en relation til Ølstrup, kan være med i en årgangsgruppe. Begge forældre samt søskende til årgangsgruppebarnet er velkomne til at deltage i møderne. Årgangsgrupperne er åbne, så er du tilflytter, eller har du fået en relation til Ølstrup, er du meget velkommen i en årgangsgruppe, også selvom du ikke har været med fra begyndelsen.
 
Hvordan kommer jeg med i en årgangsgruppe?
Find den årgang dit barn er født i, og ring eller skriv til den relevante årgangsgruppes kontaktperson. Kontaktpersonen vil informere dig om næste årgangsgruppemøde, og vil besvare dine spørgsmål.
 
Vi håber at så mange som muligt har lyst til at deltage i årgangsgrupperne!

Læst 2785 gange