Sådan skriver du en god artikel

Godt indhold er Olstrup.dk's hjerteblod, så for at gøre det lettere for dig at skrive en artikel til hjemmesiden, så gå frem efter disse tre huskeregler!

1. Find en spændende overskrift (hvad kan man som læser få eller undgå)
2. Hold det kort og præcist (brug max 100 ord/500 tegn)
3. Husk et godt billede. Det skal være minimum 600 pixel bredt, og tilføjes via fanen "Billede" i toppen af editoren.

Følg linket "Læs mere" herunder til den uddybende artikel, som forklarer tingene i detaljer og giver inspiration til hvordan man kan formulere sig.

Hilsen Ølstrup's Web Team

 

Godt indhold er Olstrup.dk's hjerteblod og vi er her for at hjælpe dig med at skabe dette!

Læs her hvordan du som skribent hurtigt og effektivt i mål med rigtigt gode artikler til hjemmesiden, som også kan vises pænt på vores informationsskærme. 

På Olstrup.dk skal artikler generelt laves med det udgangspunkt, at de skal være korte og præcise så de fungerer både på hjemmesiden og på informationsskærmene. Vi vil hellere have mange korte og præcise artikler, frem for lange og snørklede, så der er den størst mulige udskiftning af indhold på hjemmesiden.

Vil man alligevel gerne bringe en længere artikel (hvilket der kan være gode grunde til), så kan det også sagtens lade sig gøre. Kig sidst i denne artikel under overskriften "Lange/uddybende artikler" for at se hvordan.


De almindelige korte artikler

For at gøre det så enkelt og hurtigt som muligt for folk i Ølstrup sogn at skrive artikler til Olstrup.dk og informationsskærmene, så foreslår vi at man skriver artikler med de følgende principper i baghovedet.

Overskriften: Hvad man kan få eller undgå?

Mennesker skimmer Internettet, de læser det ikke fra ende til anden og dette gælder i endnu højere grad for informationsskærmene, som man ofte kommer gående forbi på vej til noget andet. Det der derfor vigtigt at du giver dine artikler en interessant overskrift og menneskelig natur er således at vi oftest er interesseret i hvad vi kan få/opnå eller hvad vi kan undgå.

Start f.eks. din overskrift med

  • Handlingsorientede ord som "Sådan ...", "Nu skal vi ...", "Så er der ...", "På mandag ...".
  • Spørgsmål: "Er du klar til ...?", "Hvem har ...?", "Er det ulven der er ...?"
  • Ord der vækker følelser: "Pas på ...", "Undgå at ....", "Hyg dig sammen med ...", "Kom ud og oplev ..."

Med sådan en overskrift fortæller du med det samme folk hvad de får ud af at læse videre og du får dem dermed til at stoppe op uanset om de er på nettet derhjemme eller på vej forbi en informationsskærm.

Brødteksten: Hold det kort og præcist (max 100 ord/500 tegn)

Tænk på din artikel som en lang SMS besked da artikeloversigten på Olstrup.dk eller artiklerne på informationsskærmene ikke har plads til en laaang roman hvilket de fleste heller ikke har tålmodighed/tid til at læse.

  • Hold dine ord få og korte og genskriv evt. dit budskab et par gange for at få essensen frem.
  • Skriv i fraser frem for fulde sætninger (f.eks. "Nyt cykelhold på første tur mandag!" fremfor "Det nye cykelhold som ØGU har etableret i samarbejde med cykeludvalget har besluttet at køre deres første tur på mandag")
  • Gør din tekst handlingsorienteret (f.eks. "Nyt cykelhold kører første tur på mandag. Der er plads til alle og du kan melde til hos Kasper med SMS på 4321 1234 :-)")

Har du brug for at gå i dybden med et emne, så læs i afsnittet "Lange/uddybende artikler" hvordan du bedst gør det.

Billederne: Husk det gode billede til artiklen

Billeder sælger! For fange den forbipasserendes opmærksomhed, så prøv som udgangspunkt at finde et billede der iscenesætter artiklen. Pas dog på at det ikke er så spændende at det tager al opmærksomheden :-)

  • Tag/find f.eks. et billede med glade børn i en situation der passer til 
  • Billedet skal helst være minimum 600 pixel bred, Editoren tilpasser selv størrelsen ved upload.

 

Lange/uddybende artikler

Vil du gerne i dybden med indholdet i en artikel, så skal den opdeles i to dele hvor den første er den "Almindelige korte artikel" og den anden del er den "Lange/uddybende artikel".

Sådan laver man opdelingen

Opdeling laver du ved hjælp af "Læs mere" knappen under artikel-editoren opdeler sin artikel i de to dele, som bliver synlig i artiklens brødtekst som en vandret lyseblå bjælke. Den almindelige korte artikel skal skrives i feltet over den lyseblå bjælke og den lange uddybende artikel skal skrives under.

Opdel indholdet således

For den almindelige korte artikel gælder de samme principper som beskrevet ovenfor. For den lange/uddybende artikel er der ikke særlige tekniske krav, idet den kun vises når man klikker videre fra den korte artikel og de læsere der måtte gøre dette sidder med deres laptop, tablet eller mobil og er indstillet på at de nu går i dybden med den pågældende artikel.

Læst 24490 gange